Esteetön retkeily

27.5.2023 Evon metsä ja retkeilytapahtuman Retkeilykoulun osuuden esteettömyyskuvailun voit lukea tästä –>  Evon 27.5.2023 esteettömyyskuvailu_Retkeilykoulu

____________________________

Retkeilykoulu tarjoaa palveluita ammattilaisesta vasta-alkajaan – oli toimintakykysi millainen tahansa. Tällä tavoin Retkeilykoulu on ruohonjuuritasolla mukana luomassa retkeilykulttuuria kaikille. Jokaisella tulee olla mahdollisuus kokea luontomme!

Retkeilykoulun palvelut ovat lähtökohtaisesti sopivia kaikille ja mukana voi aina tarvittaessa olla henkilökohtainen avustaja, opaskoira tai sopiva apuväline. Minulle palvelun suunnittelijana ja toteuttajana tämä tarkoittaa ennen kaikkea yksilöllistä suunnittelua, turvallisuutta ja laatua. Retkiemme kohteet eivät aina – kohderyhmästä riippuen – ole virallisesti esteettömiä, vaan asiakkaan kanssa yhteistyöllä, kokeilemalla, soveltamalla turvallisuudesta tinkimättä ”riittävän esteettömiksi” räätälöityjä.

Asioita, joita pohdimme asiakkaan kanssa yhdessä voivat olla mm.
Minne mennään?
Minkälaista reittiä?
Kuinka pitkäksi aikaa?
Mitä retkellä tehdään ja miten, minkälaisia oppeja/elämyksiä/kokemuksia retkelle osallistujille toivotaan?
Onko retkikohteessa tai -alueella sopivaa wc:tä vai tilataanko paikalle sellainen?
Onko mukana jokin apuväline, avustaja tai esimerkiksi opaskoira? Vuokrataanko kohderyhmälle sopivia apuvälineitä esim. Solian tai Malikeen kautta?
Miten esimerkiksi sähkötoiminen proteesi ladataan?
Miten esimerkiksi melonta tai maastopyöräily on mahdollista juuri tälle ryhmälle?
Miten henkilökohtainen huolto ja kohderyhmälle sopiva ruokailu on retkellä mahdollista?
Miten juuri tämä reissu on mahdollista toteuttaa taatusti fyysisesti/psyykkisesti/sosiaalisesti turvallisesti?

Suunnittelu on mielestäni aina tiivistä yhteistyötä asiakkaan kanssa – näin voidaan toteuttaa juuri Sinulle tai ryhmällesi sopiva retki! Mikäli palveluiden sopivuus juuri sinulle tai ryhmällesi mietityttää – ota rohkeasti yhteyttä ja mietitään asiaa yhdessä!

Yleisesti esteettömyydestä voit lukea mm. tästä…